In de hedendaagse zakenwereld is e-mail nog steeds een van de meest gebruikte communicatiemethoden. Zoals je wellicht weet, zijn er twee gangbare methoden om toegang te krijgen tot e-mail: webmail (interface) en e-mailclients. Omdat klanten hun online webmail kunnen gebruiken wanneer zij niet op kantoor zijn of op vakantie zijn, wordt webmail voor alle ondernemingen belangrijker dan een e-mail client. Webmail heeft het leven gemakkelijker gemaakt voor consumenten en bedrijfseigenaars. Ontdek hieronder de unieke voordelen van het gebruik van een online webmail.

Je hoeft geen computer te hebben

Een groot voordeel aan een webmail is dat je niet in het bezit hoeft te zijn van een computer om gebruik te kunnen maken van webmail-accounts. Dit komt doordat deze vanaf elke computer toegankelijk zijn. Vanaf nu kunnen webmail-gebruikers hun webmail gebruiken op de laptop van een vriend of in een cybercafé.Dit is een zegen voor de inwoners van ontwikkelingslanden die nu kunnen profiteren van de moderne communicatietechnologie zonder te hoeven investeren in kostbare apparatuur. Daarnaast is het meteen toegankelijk. Zolang je over een internetverbinding beschikt, kan je onmiddellijk toegang krijgen tot webmail. Op je online webmail inloggen is eenvoudig, je hoeft alleen maar de URL te onthouden die je naar de inlogpagina van je e-mail brengt, evenals je e-mailadres (dat als jouw inlog-ID dient) en wachtwoord.

Ruime opslag

Omdat de grote webmail bedrijven onbeperkte opslagruimte bieden, of opslag in gigabytes, hoef je nooit mails te verwijderen om ruimte te besparen – zelfs niet die met enorme bijlagen. Dit betekent ook dat je al die informatie niet op uw eigen computer hoeft op te slaan, waardoor er ruimte vrijkomt voor andere zaken. Met een online webmail kan je nog steeds toegang krijgen tot al je informatie (eerder verzonden e-mails, concepten, andere mappen, enz.) vanaf elke computer met een browser en een internetverbinding. Er is geen extra software of configuratie nodig; het enige wat nodig is, is een internetbrowser. Je hoeft je geen zorgen te maken over gegevensverlies als je computer uitvalt of wordt gestolen.

Geen kosten

De basis webmaildiensten van de grote aanbieders zijn over het algemeen gratis. Sommige leveranciers vragen een prijs voor premium diensten. Daarnaast verlies je geen kosten aan het veranderen van je e-mailadres. Je kan je vorig e-mailadres behouden, zelfs als je van internet provider verandert. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je contactpersonen jouw meest recente adres herinneren wanneer ze contact met je proberen op te nemen. Ben je op zoek naar de beste online webmail provider? Dan is Ziggo Webmail de oplossing voor je!