Social media zijn niet meer weg te denken uit onze dagelijkse levens. Omdat zoveel mensen er actief op zijn, is het de uitgelezen plek om je onderneming te promoten. Maar tegelijkertijd kan het door al die andere bedrijven die actief zijn op de socials lastig zijn om je te onderscheiden. Daar lees je in deze blog meer over.

Plaats goede content

Je weet wat ze zeggen: content is king! Wanneer je grappige, ontroerende of juist spraakmakende foto’s of video’s plaatst, zal je engagement vanzelf omhoog gaan. Je volgers zullen liken, reacties achterlaten, delen en anderen tagen. Hierdoor zullen anderen je pagina ontdekken en vergroot je je naamsbekendheid.

Focus je op beeldmateriaal

Het merendeel van de mensen geeft de voorkeur aan plaatjes en video’s ten opzichte van posts met veel tekst. Daarnaast geven de algoritmes achter sociale media vaak voorrang aan posts met beelden. Op Facebook is er 2,3 keer meer interactie met visuele posts. Daarom is het belangrijk om veel beeldmateriaal in je content te verwerken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het posten van foto’s met testimonials van tevreden klanten, infographics of een behind the scenes video.

Zorg voor een groot aantal volgers

Een groot volgersaantal kan je als bedrijf indruk maken op zowel je concurrenten als je klanten. Daarnaast zullen klanten het zien als een teken van betrouwbaarheid. Een goede manier om als beginnende pagina veel nieuwe volgers te verwerven is bijvoorbeeld door het houden van een winactie. Als deelnamevoorwaarden kan je dan stellen dat mensen je account moeten volgen en je post moeten delen. Maar tegenwoordig is bijvoorbeeld Instagram volgers kopen ook een van de mogelijkheden. Op deze manier krijg je er snel en makkelijk een groot aantal volgers bij die niet van echt te onderscheiden zijn.