Misschien wil je koffiemokken bedrukken met het logo van je bedrijf om je naamsbekendheid een boost te geven. Misschien denk je juist aan een gezellige mok voor een vriend, met een persoonlijke foto erop. Of misschien wil je vooral een eigen koffiemok met jouw unieke tekst. Wat voor opdruk je ook zoekt, er zijn allerlei druktechnieken om jouw zelfgekozen tekst of afbeelding op een mok te krijgen. Iedere methode komt weer met zijn eigen voor- en nadelen. Wat past het beste bij je wensen? En welke mok kies je eigenlijk om te bedrukken? Dit artikel geeft hier uitleg over.

 

Verschillende soorten koffiemokken bedrukken

Je kunt natuurlijk geen koffiemokken bedrukken zonder koffiemok. De eerste stap is dan ook om een koffiemok te kiezen. Kijk hierbij goed naar het materiaal. Aardewerk is vaak minder geschikt voor een bedrukte mok, omdat het sneller beschadigd raakt. Porselein en RVS zijn sterker en hebben hiernaast ook andere voordelen. Zo verkleurt porselein bijna niet en kan RVS warme of koude dranken goed op temperatuur houden. Houd ook rekening met de druktechniek die je gaat gebruiken. Tampondruk is bijvoorbeeld goed te combineren met keramiek en gaat slecht samen met glas. Lasergravering werkt juist voor harde materialen zoals glas en metaalsoorten.

 

Koffiemokken bedrukken met verschillende technieken

Iedere methode voor koffiemokken bedrukken is anders. Tampondruk is een voordelige druktechniek, maar blijft soms minder goed zitten: na zo’n 100 beurten in de vaatwasser zullen met name de kleine en dunne opdrukken worden weggevaagd. Keramische transfer is krasvast en blijft veel beter zitten: je mok kan minstens 300 keer in de vaatwasser en vaak is zelfs langdurig dagelijks gebruik mogelijk. Een nadeel is wel dat je hierbij minder kleuren kunt gebruiken: vijf kleuren is het maximum en je gekozen kleur kan niet altijd precies gereproduceerd worden.

 

Luxe methodes voor koffiemokken bedrukken

Als je er meer geld voor over hebt, kunt je je koffiemokken bedrukken met luxere druktechnieken zoals lasergravering of sublimatiedruk. Lasergravering is de meest nauwkeurige drukmethode en daarom zeer geschikt voor kleine details. De opdruk gaat bovendien het allerlangst mee. Hier staat tegenover dat je niet in kleur kunt drukken. Zoek je juist koffiemokken met een full colour opdruk, dan is sublimatie een goede keuze. Ook bij deze techniek zal jouw afbeelding op de lange termijn krasvrij behouden blijven. Op den duur kunnen de kleuren wel wat lichter worden.

Kijk voor meer info eens op Relatiegeschenken.nl