Afzetlint zorgt ervoor dat mensen een bepaald gebied niet kunnen betreden. Het houdt mensen niet tegen, maar het vormt wel een psychische barrière. Met afzetlint kun je ook bepaalde gebieden markeringen om bezoekersstromen in goede banen te leiden. Afzetlint wordt gebruikt door hulpdiensten, maar ook tijdens evenementen. Wist je dat je afzetlint zelfs kunt bedrukken met je bedrijfslogo? In dit artikel lees je alles over afzetlint.

Soorten afzetlint

Afzetlint wordt ook wel markeringslint of waarschuwingslint genoemd. Dit afzetlint is vaak rood en wit gekleurd. Er is ook afzetlint verkrijgbaar dat gebruikt kan worden als het gebied echt verboden is om te betreden. Het afzetlint is dan geel en bruin gekleurd. Afzetlint wordt vaak gebruikt door hulpdiensten, maar ook in de agrarische sector en in de bouwwereld kom je het tegen. Het wordt dan gebruikt om mensen te attenderen op gevaar.

Afzetlint op festivals

Er zijn nog meer situaties denkbaar waarin afzetlint handig is. Bij festivals of grote evenementen kunnen bezoekersstromen in goede banen worden geleid. Daarnaast markeert het bepaalde plaatsen. Zoals bijvoorbeeld een veld dat tijdelijk als parkeerplaats wordt gebruikt en is gemarkeerd met afzetlint. Afzetlint is de aanschaf goedkoper dan ijzeren hekken. Het is makkelijker te bevestigen en het kost nauwelijks inspanning om afzetlint aan te brengen. Met bedrukt afzetlint kun je de naam van je evenement of van je bedrijf promoten en kan dus ook als marketing tool worden ingezet.

Plaats Delict Overschrijden Geen Bewegwijzering

Hulpdiensten

Ook de politie, de brandweer en ambulancepersoneel gebruiken afzetlint. Wanneer er een ongeluk is gebeurd, een brand uitgebroken of een lichaam is gevonden wordt de plaats afgezet om publiek en ramptoeristen op afstand te houden. Zo kunnen hulpverleners ongestoord hun werk gedaan. In het geval van een plaats delict wordt afzetlint gebruikt zodat onbevoegden het terrein niet kunnen betreden om zo belangrijk bewijsmateriaal te vernietigen. Vaak gebruikt de politie een rood-wit afzetlint met de tekst “niet betreden. Politie”.