Als je jouw producten online wilt verkopen, als je meer naamsbekendheid wilt hebben of als je een actie of promotie wilt uitsturen, dan is Google AdWords een programma waar je niet meer onderuit kunt. Het is het online marketing programma van Google waarmee je op hun websites en apps kunt adverteren. En dat zijn er veel, want naast de sites en apps van Google zelf, kun je met AdWords ook adverteren op alle websites van Google Partners. De getallen lopen in de miljoenen. Met Google AdWords profiteer je van de bekendheid die Google heeft ontwikkeld – deze is uiteraard ongeëvenaard – om jouw product, brand of dienst beter zichtbaar te maken.

 

Hoe werkt Google AdWords?

Je bent ongetwijfeld advertenties tegengekomen die in Google Adwords zijn opgezet. Dit zijn de advertenties die worden afgebeeld boven de zoekmachine resultaten als je een bepaalde zoekterm hebt ingetypt. Het zijn ook de advertenties die worden getoond als je een app opent, die als banner bovenaan een website worden geplaatst of die tijdens een YouTube video worden afgespeeld. Google AdWords zelf is een programma waarmee je zelf bepaalt welk soort advertentie je waar wilt laten plaatsen. Je krijgt verschillende advertentiemogelijkheden en de betalingen gaan via een veiling. Je biedt op hoeveel je wilt uitgeven per klik of per vertoning en dat is dan ook wat je Google betaalt. Het is een programma waarmee adverteren in de Google netwerken je zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt.

 

Twee Google netwerken

Je hebt een groot aantal mogelijkheden, maar één van de belangrijkste keuzes die je moet maken is het netwerk waarop je wilt adverteren.

  • Het Zoeknetwerk: besluit je te adverteren in het Zoeknetwerk van Google, dan wordt je advertentie boven de zoekmachine resultaten getoond. Deze wordt gekoppeld aan een zoekterm, dus je bereikt mensen die al naar je product op zoek zijn. Dit is een uitstekende optie als je individuele producten wilt adverteren aan een al geïnteresseerde doelgroep.
  • Het Displaynetwerk: adverteren in het Google Displaynetwerk betekent dat je advertentie wordt getoond op alle andere Google websites en apps. Je richt je dan niet op een zoekterm, maar op een bepaalde doelgroep en deze kun je erg specifiek instellen. Deze optie is geschikt als je geen afzonderlijke producten wilt adverteren, maar je bedrijf zelf naar voren wilt brengen.

 

Google AdWords adverteren uitbesteden

Adverteren via Google Adwords is niet makkelijk. Het is een programma met een systeem dat je onder de knie moet krijgen en dat is lastig. Bovendien kost dat tijd en dat heb je misschien niet. Veel mensen besluiten daarom om dit uit te besteden aan een marketing bureau en in veel gevallen is dat een slimme keuze die je snel meer oplevert. Kies je dan voor een bureau met de Google Partner Badge dan weet je dat ze ervaring hebben met Google AdWords en dat ze getraind zijn en gesteund worden door Google zelf. Zij zetten een succesvolle advertentiecampagne voor je op waar jij snel de vruchten van plukt.